Zijn zonnepanelen voor mij ook interessant?

Iedereen heeft zijn eigen behoeften en eigenschappen, dit geldt zeker ook voor het energiegebruik van uw woning. De ene woning is groter dan de andere en iedereen heeft een andere budget. U kunt zich voorstellen dat u de toepassing van zonnepanelen hierop kunt aanpassen. Het is daarom belangrijk om per woning te beoordelen welke mogelijkheden het meest voordelig zijn.

Het succes van een goeie installatie begint bij het in kaart brengen van uw behoeften en budget. Wij komen dan ook altijd vooraf bij u langs, op deze manier kunnen wij de praktische zaken in kaart brengen. Bijvoorbeeld wat voor dak betreft het, waar is er plaats voor de omvormer, waar kunnen wij langs met de bekabeling en natuurlijk wordt ook de grote van de installatie bepaald.

U krijgt hierbij tevens uitgebreid uitleg van de kosten en opbrengsten van de systemen. Ook voor subsidieadvies of andere financieringsmogelijkheden kunt u natuurlijk terecht bij Solar Noord.

Goed voor uw energierekening

Solar Noord is ook uw specialist op het gebied van complete PV-systemen. Deze systemen worden door ons vakkundig samengesteld om te kunnen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen die de klanten van Solar Noord vragen. Deze samenstelling gebeurt op basis van onze 25 jarige ervaring in zonne-energie. Hierdoor geniet u niet alleen het minste onderhoud op uw PV-systeem, maar heeft uw systeem ook de langst mogelijke levensduur. Zeker niet onbelangrijk is het feit dat Solar Noord alleen met leveranciers werkt met een opbrengstgarantie. Dit betekent voor u dat u ook na 25 jaar nog gegarandeerd bent van een opbrengst van 80%.

Nog een van de voordelen van de zonnepanelen van Solar Noord is dat ze een bovengemiddelde opbrengst hebben in vergelijking met andere panelen. Dit betekent voor u dat u per jaar meer kWh opbrengt dan met andere zonnepanelen. Hierdoor kunt u nog meer besparen op uw energierekening.

Een rekenvoorbeeld

Stel u investeert € 4.850,- (incl. btw) in een zonne-energiesysteem voor uw eigen woning, voor dit bedrag krijgt u 12 panelen, te weten circa 20m2 met een vermogen van 3060 Wp inclusief omvormer en bekabeling (exclusief montage)

Wanneer uw dak een gunstige ligging heeft, dit wil zeggen op het zuiden, levert dit minimaal 2754 kWh stroom per jaar. De stroomprijs bedraagt momenteel circa 0,23 cent per kWh. Dit betekent dat uw investering u 633 euro per jaar oplevert, ofwel 13,2%  rendement per jaar.

Op zonnepanelen worden garanties afgegeven tot maar liefst 30 jaar. Hierdoor loopt u nauwelijks risico op uw investering. Zonnepanelen zijn dus een goede investering en leveren u een gezond rendement.

Vakkundige montage

Als klant wilt u het hoogste rendement, vakkundige montage, een nette afwerking, een goed werkend systeem en een uitstekende service. Dit kunnen de circa 30 vakkundige medewerkers van Solar Noord u bieden. Met ruim 25 jaar ervaring in het vak bent u bij ons aan het juiste adres voor een duurzaam zonnepanelensysteem.

Kan ik mijn energie terugleveren en salderen?

Ja, u de opgewekte energie van uw zonnepanelen kunt terugleveren aan uw energieleverancier. Tot 5000 kWh zijn alle energieleveranciers in Nederland dit zelfs verplicht.

De werking van zonnepanelen is, simpel gezegd, als volgt:

Stel voor u bent op een zonnige dag overdag thuis. Uw zonnepanelen wekken dan duurzame elektriciteit op. Heeft u op dat zelfde moment bijvoorbeeld uw televisie aanstaan, dan gaat de elektriciteit van de zonnepanelen rechtstreeks vanaf het dak, via de meterkast, naar de televisie. Uw elektriciteitsmeter gaat dan niet draaien.

Stel voor: u bent op een zonnige dag niet thuis. De opgewekte energie van de zonnepanelen gaat dan door de elektriciteitsmeter terug op het elektriciteitsnet.

U bent 's avonds thuis en uw gebruikt elektriciteit, deze elektriciteit wordt van het net afgenomen. Dit is op dezelfde manier zoals u dat nu ook gewend bent.

Een vergoeding voor het terugleveren van elektriciteit:

De ontvangen- en teruggeleverde energie wordt bijgehouden door middel van 4 meterstanden. Piektarief ontvangen, dal-tarief ontvangen, piektarief terugleveren en dal-tarief terugleveren.

Bij de jaaropgave van uw energie geeft u 4 meterstanden door. Deze worden met elkaar verrekend en u betaalt alleen nog het overgebleven bedrag, dit heet Salderen.

Bel mij terug!Maak een offerte!