Wat is Zonne-energie?

Dat zonne-energie ervoor kan zorgen dat men zelf elektriciteit of warmte kan opwekken is reeds bekend, maar dit is nog lang niet alles. Het gebruik van zonne-energie kent nog veel meer voordelen:

  • Het licht en de warmte van de zon zijn gratis.
  • Het opwekken van zonne-energie gebeurt geruisloos.
  • Door het gebruik van zonne-energie is men weinig tot niet afhankelijk van olieproducerende landen en grote energiemaatschappijen.

Opbrengsten

Solar Noord is importeur van het merk Renesola, de zonnepanelen van Renesola zijn verkrijgbaar in verschillende types en in verscchillende vermogens.
Wanneer er bijvoorbeeld wordt gekeken naar een Renesola Monokristallijn 255 Wp paneel en als men uitgaat van een gemiddeld jaar, wat betreft 900 zonuren in Nederland, kan er per paneel 229,5 kWh worden opgebracht. Het gemiddelde elektriciteitsgebruik van een gemiddeld gezin is 3500 à 4000 kWh per jaar.

Rendement op uw investering

De tijd die men nodig heeft om een installatie voor zonne-energie terug te kunnen verdienen wordt sterk beïnvloed door het rendement dat een zonnepaneel heeft, hoe hoger dit rendement hoe sneller de installatie zich zal terugverdienen.

Een rekenvoorbeeld:
Stel u investeert € 4.850,- (incl btw) in een zonne-energiesysteem voor uw eigen woning, voor dit bedrag krijgt u 12 panelen, te weten circa 20m2 met een vermogen van 3060 Wp inclusief omvormer en bekabeling (exclusief montage)

Wanneer uw dak een gunstige ligging heeft, dit wil zeggen op het zuiden, levert dit minimaal 2754 kWh stroom per jaar. De stroomprijs bedraagt momenteel circa 0,23 cent per kWh. Dit betekent dat uw investering u 633 euro per jaar oplevert, ofwel 13,2%  rendement per jaar.

Opbrengstgarantie:
Op zonnepanelen worden door de producten opbrengstgaranties afgegeven tot maar liefst 25 jaar. Hierdoor loopt u nauwelijks risico op uw investering. Zonnepanelen zijn dus een goede investering en leveren u een gezond rendement.

Een beter rendement dan bij de bank

Met zonnepanelen van Solar Noord kunnen wij u een beter rendement bieden als bij uw reguliere bank. Zo krijgt u in de huidige tijd misschien 1,5 tot 2% rente op uw spaarrekening. In bovenstaand rekenvoorbeeld is te zien dat onze zonnepanelen u een rendement van maar liefst 13,2 % kunnen bieden.

Ons advies luidt dan ook:
“Stap vandaag nog in de zonne-energie, dan kunt u morgen beginnen met besparen!”

Bel mij terug!Maak een offerte!