Nieuws

Woont u in 2040 ook energieneutraal?

Vrijdag 7 oktober jl. hebben ruim 70 verschillende partijen een overeenkomst ondertekent: de Drentse Energiedeal. Het is de start van de gezamenlijke "Expeditie naar Energieneutraal wonen".

 

Lees verder

Fiscaal voordeel met verhoogde Energie Investeringsaftrek (EIA)

Per 1 januari 2016 is de Energie Investeringsaftrek (EIA) voor ondernemers verhoogd van 41,5 procent naar 58 procent. Dit levert EIA-aanvragers een nettovoordeel op van ongeveer 14 procent!

Lees verder

Solar Noord bouwt mee aan Eschhoes Zuidlaren

Op 29 oktober 2015 is officiëel gestart met de bouw van het Eschhoes. Op de hoek van de Heerdelaan en de Ericalaan in Zuidlaren worden in opdracht van Woonborg 16 nieuwe huurappartementen gerealiseerd. Hiervoor levert Solar Noord de zonnepanelen, die de energie rechtstreeks terugleveren aan de bewoners, met lagere woonlasten tot gevolg.

Lees verder

Solar Noord rondt eerste fase Bakker Bierum af

Solar Noord heeft de bouw van de eerste 2500 panelen bij Bakker Bierum met succes afgerond. Deze zijn geplaatst met SDE+-subsidie die in 2014 met succes verkregen werd.

Lees verder

Meer subsidie voor duurzame energiebronnen

Het kabinet stelt 70 miljoen euro subsidiegeld beschikbaar voor huishoudens die hun gasketel willen vervangen voor een duurzaam alternatief. Hierbij is te denken aan een zonneboiler of een warmtepomp. Daarmee hoopt minister Henk Kamp meer gezinnen over de streep te trekken om te investeren in een duurzame energiebron.

Lees verder

Gaskraan dicht: besparen met zonne-energie

De Raad van State besloot woensdag dat de gaswinning teruggebracht moet worden. De Nederlandse Aardolie Maatschappij NAM mag tot oktober 2016 maar 27 miljard kuub aardgas winnen in Groningen. Gas wordt daarom duurder. Door isolatie of eigen energieopwekking kunt u extra profiteren.

Lees verder

Besparen door middel van thuisaccu nog te duur

Het is mogelijk om nog meer energiekosten te besparen op de lange termijn. Dit kan door de aanschaf van een thuisaccu, waarmee elektriciteit uit zonnepanelen of het net kunnen worden opgeslagen. Echter: een hoge aanschafprijs en daarmee gepaarde lange terugverdientijd zorgen ervoor dat een grootschalige marktintroductie nog niet aan de orde is.

Lees verder

Meer subsidie voor boilers en hoger SDE+-budget in 2016

Er komt in 2016 een nieuwe subsidieregeling voor zonneboilers. Ook wordt het SDE+-budget verhoogd naar 8 miljard euro. Dat meldt minister Kamp naar aanleiding van de Nationale Energieverkenning (NEV) 2015.

Lees verder

Solar Noord start met plaatsen 5.000 zonnepanelen Bakker Bierum

Bij landbouwbedrijf Bakker uit Bierum is SolarNoord gestart met het plaatsen van het eerste deel van 5.000 zonnepanelen. Deze worden geplaatst met SDE+-subsidie die in 2014 met succes verkregen werd.

Lees verder

"Kleine kans op miskoop zonnepanelen"

De kwaliteit van zonnepanelen is dermate goed, dat de kans op een miskoop klein is geworden. Dat concludeert de Consumentenbond. Samen met andere Europese consumentenorganisaties onderzocht de bond fabrieken van bijna alle leveranciers van zonnepanelen.

Lees verder

Eén derde consumenten geeft voorkeur aan woning met zonnepanelen

Consumenten schatten de waarde van een woning met zonnepanelen bijna 5.500 euro hoger in dan dezelfde zonder. Daarnaast geniet een woning met zonnepanelen de voorkeur van een derde van de consumenten bij verhuizing.

Lees verder

Stimuleringsregeling “Asbest eraf, zonnepanelen erop” mogelijk verlengd

De provincies hebben het voornemen om de regeling te verlengen tot en met eind 2016, omdat het bedrag voor de regeling, dat overigens per provincie verschilt, nog niet volledig is gebruikt. In september wordt hierover besloten.

Lees verder

Zonnevliegtuig Solar Impulse tot april 2016 vleugellam

Het zonnevliegtuig Solar Impulse 2 blijft tot april volgend jaar aan de grond voor reparaties, heeft het begeleidingsteam in Hawaï bekendgemaakt. Het is nog steeds de bedoeling om met het innovatieve vliegtuig zonder kerosine rond de aarde te vliegen. De Solar Impulse vliegt uitsluitend op zonne-energie.

Lees verder

COLUMN! Energie Besparing!

"Die nieuwe auto was al weer voor een ander nieuw exemplaar ingeruild. "

Lees verder

Rene Becker met SolarNoord!

Bent u klant van SolarNoord? Dan valt er binnenkort een verassing op de mat! En onze nieuwe radio commercial!

Lees verder

SolarNoord aanwezig op Solar Future Rotterdam

Tijdens de zevende editie van zonne-energiecongres The Solar Future in Rotterdam deden vooral de outsiders buiten de solarbranche de opvallendste uitspraken. Op het evenment waren meer dan 200 professionals op het gebied van zonne-energie aanwezig, waaronder Solar Noord.

 

Lees verder

Kan een zonnepaneel in brand?

BISOL zonnepanelen moet een hoge graad van brandbestendigheid hebben volgens de UNI9177 standaard. Maar wat houd dat nou in... ? Bekijk nu het filmpje.

Lees verder

Zonnepanelen leveren meer op dan akkerbouw

Zonnepanelen leveren per saldo meer op dan akkerbouw. Dit stelt Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO) Agrarische ondernemers van Wageningen UR.

Lees verder

392 megawatt aan pv-projecten binnen SDE+ goedgekeurd

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) meldt 392 megawatt aan pv-projecten te hebben goedgekeurd binnen de SDE+-regeling. In totaal is voor 1.346,9 megawatt (1,35 gigawatt) subsidie aangevraagd

Lees verder

Subsidieregeling voor sportclubs

Een motie uit december 2012 leidt er momenteel toe dat het kabinet drukdoende is om per 1 januari 2016 een subsidieregeling voor zonnepanelen bij sportverenigingen in het leven te roepen.

 

 

Lees verder

Fraunhofer: ‘Zonne-energie in 2025 goedkoopste energiebron ter wereld’

Het Duitse Fraunhofer-instituut stelt dat zonne-energie in 2025 in grote delen van de wereld de goedkoopste energiebron zal zijn. Randvoorwaarde zijn wel stabiele ‘regulatory conditions’, geschept door de overheden.

Lees verder

SolarNoord betrokken bij bouw zonnepark

Om de komst van het windmolenpark Veenkoloniën tegen te gaan, presenteren regionale ondernemers een alternatief plan...

Lees verder

SolarNoord Verkoopt eerste Back-up systeem in Nigeria

SolarNoord Verkoopt eerste Back-up systeem in Nigeria

 In Nederland en tevens binnen de EU heeft men een betrouwbaar elektriciteitsnetwerk met een goede dekking. Veelal zien we in omringende landen een instabiel netwerk. De elektra kan soms uren wegvallen, waardoor men geen verlichting, tv of gebruik van andere apparatuur kan genieten. Het aantal installaties dat electriciteit opwekt op basis van een autonoom systeem is in Nederland beperkt, maar bied een prima alternatief voor bijvoorbeeld Nigeria, Nimmer meer last van bedorven etenswaren, rokende en stinkende dieselgeneratoren etc.

Lees verder

Postcoderegeling wordt onderzocht

Postcoderegeling wordt onderzocht

 
De "postcoderegeling" komt niet snel van de grond. De regeling, waarbij een korting op energiebelasting van 9 cent per kWh gegeven wordt op collectief geproduceerde duurzame elektriciteit (mits binnen "postcoderoos" opgewekt), lijkt administratief nog complex en is financieel nog lastig te halen. Van de 7 initiatieven is nog maar 1 gestart

Lees verder

Goed nieuws over het salderen

Minister Kamp brengt positieve boodschap over salderen

De onduidelijkheid over het salderen lijkt nu van de baan. Dit betekent dat kopers zich geen zorgen meer hoeven te maken over de rentabiliteit van gekochte zonnepanelen. Minister Kamp heeft in heldere formulering aan de Tweede Kamer gemeld dat het salderen gehandhaafd zal blijven.

Lees verder

Verruiming subsidie 'Asbest eraf, Zonnepanelen erop'

De provincie Groningen verruimt en verlengt de subsidieregeling 'Asbest van het dak, Zonnepanelen erop'. De eisen voor de subsidieaanvraag worden soepeler en het subsidiebedrag wordt hoger. Ook is de regeling niet alleen meer uitsluitend voor boeren.

 

Lees verder

Zonnepanelen maken huizenverkoop makkelijker!

Bouwkundemasterstudent Thomas Wissink concludeert in zijn afstudeeronderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven dat huizenkopers woningen met zonnepanelen extra aantrekkelijk vinden. Veel mensen zijn zelfs bereid een extra bedrag te betalen voor zonnepanelen, dat vergelijkbaar is met de aanschafprijs van een dergelijk systeem. Meer dan zestig procent van het aantal zonnepanelen zou op daken van koopwoningen staan.

Lees verder

Deal over Energieakkoord

Kabinet, bonden, werkgevers en milieuorganisaties zijn het eens over het Energieakkoord. De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft dat woensdag officieel bekendgemaakt, nadat het nieuws dinsdag al was uitgelekt. De onderhandelingen vonden plaats onder regie van SER-voorzitter Wiebe Draijer.

In het energieakkoord staan maatregelen als het vervroegd sluiten van kolencentrales en het meer inzetten op duurzame energie.

Lees verder

Wetswijziging stimuleert decentrale opwek zonne-energie

De weg is vrij voor Verenigingen van Eigenaren (VvE) en woningcorporaties om op grotere schaal decentraal zonne-energie op te wekken. Door een wetswijziging mag de opgewekte energie onbeperkt worden verrekend (salderen) met het eigen elektriciteitsverbruik. Voorheen was er een plafond voor salderen van 5.000 kWh. De wetswijziging ging in op 1 juli 2013 en pakt vooral gunstig uit voor kleinverbruikers die veel zonnepanelen plaatsen, zoals scholen, VvE's en woningcorporaties.

Lees verder

test

Bel mij terug!Maak een offerte!